Over Vitaproject: onze historiek en activiteiten

Als initiatiefnemer van Vitaproject sloeg Gilbert Carlier midden jaren negentig - lang voor de vele voedselcrisissen van enkele jaren later - de handen in elkaar met een aantal voederfabrikanten, kwekers en grossiers uit de varkenssector, in de overtuiging dat de productie van varkensvlees anders en beter kon.

Het resultaat kan u proeven in een lekker stukje “Vitaproject” varkensvlees, dat een lekkerdere smaak heeft en sappiger is dankzij het geringe vochtverlies in de pan! Om u deze garanties door de jaren heen te kunnen aanbieden, moeten alle grondstoffen en alle deelnemers van de productieketen voldoen aan strenge eisen volgens het kwaliteitshandboek van Vitaproject.

De hele keten wordt van zaadje tot karbonaadje gecontroleerd door Vitaproject zelf en door inspecteurs van externe en onafhankelijke instituten. Maar het bleef niet bij varkensvlees alleen. Omdat vlees perfect past in een evenwichtig en gevarieerd dieet werd het assortiment uitgebreid met rund- en kalfsvlees, kip, kalkoen en konijn.

Naast het gamma vers vlees biedt Vitaproject ook panklare vleesbereidingen en fijne vleeswaren aan.

Ik weet wat ik eet
Bij Vitaproject wordt mijn voeder gemaakt met een hoog gehalte aan granen, belangrijk voor mijn smaak en vleesstructuur. Bovendien kent Vitaproject ook de oorsprong en de volledige samenstelling van mijn voeder, wat me een gerust gevoel geeft.
Ik kom uit België
Ik ben in België geboren en blijf er mijn ganse leven. Met het kwaliteitslabel Vitaproject bent u dus zeker van een authentiek en gecontroleerd stukje vlees van onze eigen Belgische bodem.
Ik word uitvoerig gecontroleerd
Onafhankelijke inspecteurs controleren op regelmatige tijdstippen of elke schakel in mijn bestaan de wettelijke en extra voorwaarden respecteert die Vitaproject oplegt. Zo gaan de inspecteurs bijvoorbeeld na welk voeder en drinkwater ik krijg, maar ook of mijn stal goed onderhouden is.
Ik bewijs hoe lekker ik ben
Vitaproject levert enkel vlees waar ze zelf 100% van overtuigd is. Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek naar kleur, uitzicht, smaak en voedingswaarde weet Vitaproject het beste in mij naar boven te halen. Hetgene elke consument zeker verdient.