Alles over Vitaproject rund

Uitsluitend van Belgische oorsprong:
Alle runderen onder het Vitaproject label worden geboren in België. Om het nageslacht te verzekeren zetten de vrouwelijke runderen eerst 1, 2 tot 3 kalfjes op de wereld.
Daarna gaan deze koeien naar een boerderij erkend en gecontroleerd door Vitaproject, waar ze gedurende 3 maanden een speciale opvolging krijgen.

Gezond stalklimaat:
Van zodra het weer dit toelaat, lopen de dieren buiten in de weide.Tijdens de winterperiode verblijven de runderen in grote open stallen. 

Hierdoor genieten ze voldoende verse buitenlucht wat hun welzijn ten goede komt.

Gezonde dieren zonder antibiotica:
De drie laatste maanden voor slacht krijgen varkens onder het Vitaproject label geen antibiotica toegediend.

100% vegetarische voeders:
De behoeften van het vitarund omsluiten een volledig plantaardig voeder dat wordt aangevuld met een mais, hooi, suikerbieten...

Bovendien zorgt Vitaproject ervoor dat het voeder haar constante samenstelling bewaart en dat het vrij is van antibiotica, hormonen of groeibevorderaars. 

Enkel zo kunnen we een stabiele rode vleeskleur garanderen.

Vrouwelijke dieren voor de lekkerste smaak:
Omdat vlees van vrouwelijke dieren een vollere en meer intense smaak heeft, werkt Vitaproject voornamelijk met vrouwelijke dieren. 

Koeien hebben daarenboven ook een fijnere vleesdraad en zijn iets vetter dan hun mannelijke soortgenoten. En vet is nu eenmaal de smaakmaker! Wist u trouwens dat vlees van de Belgische Wit-Blauwe runderen tot het magerste rundvlees ter wereld behoren?